top of page

Wapenschild Kunstcafé Rivierenland onthuld bij Fort Vuren

Gorinchem, 9 september Zo’n tien jaar geleden zijn een vijftal kunstenaars samengekomen om onder het genot van een hapje en een drankje ervaringen met elkaar te delen en om samenwerkingen met elkaar aan te gaan. Iedereen die wilde vertellen over zijn of haar kunst was welkom en kreeg de gelegenheid om een voordracht te doen. Deze ongedwongenheid, de gezelligheid tijdens deze bijeenkomsten en de nieuwsgierigheid om andere kunstenaars te leren kennen bleek een goede formule te zijn. Al snel werd deze groep groter. Inmiddels telt het Kunstcafé bijna honderd kunstenaars uit de wijde omgeving van Gorinchem waarvan velen met regelmaat iedere derde zaterdagmiddag van de maand om 16.00 uur het Kunstcafé op fort Vuren bezoeken. Volgens Henk Ganzeboom, een van de aanstichters van het Kunstcafé, ‘een plek van ontmoeting voor iedereen die wat met kunst heeft’. Een eigen logo

Op zaterdag 9 september om 19.09 uur bestond het Kunstcafé precies negen jaar, negen dagen, negen uur en negen minuten. Reden genoeg om een feestje te vieren. Onder het genot van een drankje en hapjes werd een speciaal hiervoor door Irene Damminga ontworpen schild van het Kunstcafé onthuld door de Fortwachteres Violet van Aarssen (zie foto). Het schild verbeeldt een stilistische afbeelding van een mens die alle kunstvormen aan elkaar koppelt.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page